torsdag 11 augusti 2011

Lite smått och något stort!

(Med en vettig uppkoppling hade detta postats igår...)

Jag gjorde förgår ett litet experiment. Jag bjöd in vänner som vill äta surströmming med mig till helgen via en postning på Facebook. Det ska bli intressant att se vad som händer. Hur många kommer att tacka ja till min mycket öppna inbjudan att äta surströmming på fredag hos mig...

Igår var det flera som meddelade att de ville men inte kunde. Och som vanligt en som meddelade att han inte ville, trots att jag uttryckligen skrivit att det var de som ville som skulle höra av sig.

***

Idag har det grävts för bredband hos mig. Är de något jag ser fram emot så är det en fast bredbandsanslutning. Mitt mobila bredband stressar ihjäl mig och dessutom är det mycket opålitligt - här i Gula Huset alltså.

Det borde betyda att det ganska snart finns bredband hos mig. Det underlättar bloggande och övrigt informationsinhämtande. Dessutom underlättar det om jag ska arbeta hem ifrån.

Jag längtar att få normal hastighet på nätet... nu är det så segt. Fungerar väl när man har semester men...

***

Imorgon så fylls det på med folk här. Listan på ogjorda saker ökar hela tiden. Visst är det konstigt. Dessutom måste jag få styrfart på det jag har att göra inom mina uppdrag.

***

Idag på nyheterna så redovisades att Sverige klättrat från låg till medel när det gäller den religösa konfliktnivån. I Storbrittanien pågår de största kravallerna på 30 år. Hela den globala ekonomin skakar av att trovärdigheten minskar för politiken att ta ansvar för de offentliga skulderna. SverigeDemokraterna vill inte höras talas om att deras retorik skulle ha något med attentatet mot regeringskansliet och massmordet på Utöya att göra. Jag såg på TVn häromdagen att en 27 kille som genomgått tre njurtransplantationer inte får något som helst ekonomiskt stöd att leva på. Hårdare för sjuka, hårdare för arbetslösa, hårdare för funktionshindrade.

Samtidigt så går människor under av svält och torka på Afrikas horn. Något som en närstående person kommenterade genom att hänvisa till en kompis som sagt: "att jag tänker inte skänka några pengar till mat för då kommer de bara att lägga sig under ett träd och skaffa fler barn som ska mättas..."

Föraktet för svaghet växer som en cancersvulst i samhällskroppen.

Jag har läst flera bra bloggar idag t ex Jämlikhetsanden som skriver "Norge och Storbrittanien - två sidor av samma mynt?" och Johan Mitt i Steget "Opinionsbildning, föreningsfrihet och den personliga integriteten" och inte minst Martin Moberg som skriver om "Om en mycket orolig värld, där de nyliberala dogmerna ställs på ända..."

Ohly lämnar som partiledare. Inte särskilt oväntat. Mer oväntat är kanske ett litet Marx citat från mig: "
Filosofer har förklarat världen, men vad som gäller är att förändra den"
Karl Marx (fritt ur minnet)

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: