lördag 28 mars 2009

Småföretagarlänet Jämtlands län

Jämtlands län har år efter år placerat sig bland de tre-fyra län som har högst nyföretagande mätt i förhållande till befolkning. Trots detta framhålls från en del håll att länet har ett dåligt företagsklimat.

Nyligen presenterad Svenskt Näringsliv en rapport om nyföretagande visar att Jämtlands län ligger i topp. Idag är det tre län i landet som har en högre andel nyföretagare än Jämtlands län.

Företagsamheten har i Jämtland som helhet ökat med 1,6 procent, vilket är den näst högsta tillväxttakten i landet.

Inom länet finns skillnader hur förtagsamheten ser ut. I Åre är nyföretagandet störst medan Strömsund har den högsta andelen nyföretagande kvinnor i länet.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , ,

1 kommentar:

Jox sa...

Jag tror att andelen nyföretagande i jämtland beror på att människor helt enkelt numera tvingas ta ansvar för sin egen situation. Finns det inget jobb och om möjligheten till bidrag eller sjukersättning begränsas så söker man andra lösningar för att försörja sig. Sunt, bra och helt enligt den marknadsmässiga verklighet vi alla lever i. Jag ser det här som en positiv effekt av regeringens jobblinje. Mindre bidrag - fler skattebetalare - mer pengar till skola, vård och omsorg. BRA!