söndag 13 december 2009

De RödGröna drar ifrån - RÄTTELSE!

Jag skrev i De RödGröna drar ifrån att dagens mätning visar att de RödGröna enligt SIFO skulle få 52,2 procent idag. Vilket skulle innebära 11,4 procents skillnad mellan blocken.

Detta stämmer inte. Eftersom KristDemokraterna i dagens mätning är utanför riksdagen. Något som Alliansfritt återigen konstaterar att media inte räknar med eller beskriver.

Det betyder att de RödGröna har 52,2 procent och de borgerligapartier som kommer in i riksdagen 37,1, d v s en skillnad på 15,1 så länge som inte SvergeDemokraterna räknas in i ett regeringsunderlag för Reinfeldt förståss.

Och det är klart att KristDemokraterna får det svårt att klänga sig över 4 procents spärren när Jöran Hägglund inte ens orkar läsa in sig på de frågor han kritiserar som t ex hur långt i förväg en arbetsgivare måste säga upp en provanställning. Jag tror inte att det räcker med att skriva en debattartiklar om att Göran Hägglund nu ska prata med folk.

Fast Schlingman har fått en del tips - en hel valstrategi faktiskt. Om detta hjälper en regering som ljuger sig blå är svårt att veta. Men om tipsen går det att läsa här, här och här.

SW

Läs även andra bloggares intressantaåsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: