torsdag 17 december 2009

Varför tycker borgerligheten illa om Jämtland?

Peter Andersson idag ställer sig frågande till vad Claes Arvidsson på Svenska dagbladet har skrivit. Ett utmärkt inlägg som tydligt förklarar den socialdemokratiska jobbpolitiken.

Det som dock gör att jag reagerar är att Jämtland nämns. Och jag läser alltså omgående inlägget Det räcker inte med fler apotek för att lindra effekterna av Sahlins jobbpolitik.

Då känner jag hur ilskan växer. Av två skäl. Det första är att borgerligheten mycket tydligt ställer landsända mot landsända. Och för det andra så blir påståendet helt befängt i förhållande till den nuvarande regeringens politik - i Jämtland.

Den nuvarande regeringen fattar aktiva beslut att flytta jobb från Jämtland till Stockholm ex nedläggningen av Arbetslivsinstitutet, förändrat Glesbygdsverket, tagit bort delar av Nutek och gjort förändringar när det gäller ITPS, det vill säga tagit bort arbetstillfällen från Östersund i Jämtlands län. Statens institut för kommunikationsanalys kommer att mer än halvera sin verksamhet i Östersund. Flyttarlänsrätten från länet och länsstyrelsens sociala tillsyn försvinner.

Satsningarna på forskning och utveckling går inte till Mittuniversitetet.

Kriminalvården har förberett sig i 2,5 år och lagt ner både pengar och engagemang för att bygga ett fängelse i Östersund. När det var tid för regeringen att fatta beslut - då var pengarna slut. De hade gott till skattesänkningar för de som tjänar mest.

Den nuvarande regeringen för en omvänd regionalpolitik.

Frågan som ställdes i en riksdagsdebatt i oktober gäller fortfarande" Den går också att ställa till SvD:
Varför arbetar man aktivt mot Jämtlands län?

Läs också:
Centern avvecklar Jämtlands län - jobb för jobb!
Centern sviker Jämtlands län!
Lobbande och högerpolitik inte bra för Centern!

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: