fredag 2 oktober 2009

Centern sviker Jämtlands län!

Igår så hade Berit Andnor (S) en debatt med näringsminister Maud Olofsson (C) om regeringens ansvar för Jämtlands län.

Det är bara att konstatera att regeringen inte tar sitt ansvar Jämtlands län och kan inte ens ge en bra förklaring till varför jobben ska flyttas från Jämtlands län. Eller varför de inte fullföljer löften som t ex att bygga ett fängelse.

Berit gör i själva interpellationen en kort genomgång av läget i Jämtlands län och även en genomgång av förändringar som regeringen själv beslutat över.

I Maud Olofsson svar berör hon inte med ett ord de beslut som hon och övriga i högerregeringen fattat som dragit undan arbetstillfällen i Jämtlands län mitt i brinnande lågkonjunktur. Det är ett icke svar av stora mått.

Berit Andnor går i debatten igenom några av de nedläggningar och flyttningar som regeringen ansvarar för. Och ställer de självklara frågorna om Maud Olofssons ansvar och jobb som regeringen beslutar om att flytta/lägga ner kan bidra till att utveckla Jämtlands läns positivt.

I debatten hoppade också Börje Vestlund (S) , riksdagsledamot från Stockholm in och var upprörd över näringsministerns svar till Berit Andnor. Han underströk vad Berit sagt och poängterade de statliga jobbens betydelse för de småföretagen.

Men jag tycker att Berits frågor i debatten måste ställas om och om igen.
"Varför arbetar man aktivt mot Jämtlands län? Varför har Centerpartiet och Maud Olofsson övergivit sina tidigare uppfattningar om utveckling i hela landet? Varför har nu Centerpartiet blivit den främsta förespråkaren för centralisering? Det är ju det som sker.

Här har regeringen ett tydligt ansvar. Det räcker inte, Maud Olofsson, att stå här och prata allmänt om positiva saker som ska komma. Här handlar det ju faktiskt om utvecklingen i Jämtlands län. Varför ska statlig verksamhet flyttas från Jämtlands län till Stockholm? Jag har ännu inte fått något svar på den frågan."


Jag vill gärna höra svaret från länets Centerpartister på dessa viktiga frågor för oss som bor här.

Har du aldrig läst en interpellationsdebatt tidigare. Läs interepellationen som finns här och debatten finns här.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: