onsdag 14 oktober 2009

Vad sa Mona Sahlin (S) egentligen i partiledardebatten!

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin pekade i dagens partiledardebatt på att utanförskapet ökat med 70 000, att vi fått en grupp försäkringslösa, att Sverige halkar efter när tillväxten sjunker djupare och arbetslösheten stiger snabbare än omvärlden. Då har den borgerliga regeringen valt att låna till skattesänkningar, samtidigt som 60 000 personer, enligt regeringens egen budget, kommer att mista jobben inom kommuner och landsting under det kommande året.

Jag möter ständigt människor som säger att vi socialdemokrater är otydliga, att Mona Sahlin inte är tillräckligt tydlig. Idag var det partiledardebatt. En debatt som media som vanligt speglar som de själva vill.

Sverige slits sönder av ökade klyftor och en orättfärdig politik. Där vi lånar pengar för att sänka skatten för de som tjänar mest. Om detta handlade Mona Sahlins inlägg i dagens partiledardebatt.

Men Du som vill läsa vad Mona Sahlin sa i dagens partiledardebatt hittar hela talet här.

Du kan också se hela debatten här.

Ett kortare nyhetsinslag finns här.

En del av recensionerna och slutsatserna av debatten är att valet kommer att avgöras vem som får skulden för hur verkligheten ser ut - den borgerliga regeringen eller finanskrisen.

Bra inlägg om partiledardebatten finns hos:
Martin Mobergs blogg
Ett hjärta rött
Peter Andersson
Karins Värld
S-Buzz

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: