tisdag 13 oktober 2009

Oj, vad det svänger...!

De borgerliga partiernas stridsrop var att det skulle löna sig att arbeta. Men var det verkligen tydligt för väljarna vilka som skulle få betala. Regeringen Tar från de sjuka och ger till de friska skrev Aftonbladet och själv frågade jag "Varför ska pensionärer betala högre skatt? .

Själv träffade jag i våras ett antal kvinnor genom Röda Korsetsverksamhet som berättade och beskrev hur det var att vara för sjuk för att arbeta och för frisk för att vara sjuk. De beskrev detta med bristerna i rehabiliteringsinsatser och det vansinniga i tidtabeller som man ska bli frisk efter.

Jag kan bara hålla med dessa kvinnor. Och jag frågar alla andraVem vill byta liv med Alexandra? En kvinna med stora problem med smärta om Aftonbladet skriver om.

I anslutning till artikeln skriver Aftonbladet också: "Antalet sjukskrivna som får sin ersättning indragen från Försäkringskassan ökar kraftigt. Under första halvåret drabbades 4400 personer, vilket är fler än under hela 2008. Vid årsskiftet väntas ytterligare 50 000 personer utförsäkras från Försäkringskassan."

Vart tar alla dessa pengar vägen som dragits för de sjuka och arbtetslösa? In your face sammanfattare det med Permanenta skattesänkningar tillfälliga satsningar Han skriver även: "Nu visar det sig att de nya pengarna som landets kommuner är lovade i första hand kommer att gå till försörjningsstöd, det som tidigare kallades för socialbidrag."

Tomas Eneroth gör samma reflektion på Facebook "ser att regeringens "tillskott" till kommunerna knappt ens räcker till att betala ökningen av socialbidragen efter regeringens systemskifte i trygghetsförsäkringarna. Imponerad av hur de kunde få media att gå på lanseringen av den "kraftiga satsningen" - när 10 miljarder inte ens når upp till vad kommunerna förlorat på frysningen av statsbidragen. Det blir tufft i kommuner och landsting under året som kommer..."

Samtidigt fortsätter den borgerliga regeringen att låna pengar för att sänka skatten för de som har högsta inkomsterna.

"Det är synd om människorna" som Strindberg skrev.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: