fredag 29 januari 2010

Försöken att dölja centerns kris fungerar inte

Tja, när höga polismän kan häktas för våldtäkt mot barn. Då är det kanske inte så otroligt att Centern blivit kärnkraftskramare.

Den 19 januari går ÖP ledare (ledarsidan är centerpartistisk) till hårt angrepp mot Jens Nilsson, ordförande för Jämtlands läns socialdemokratiska partidistrikt, under rubriken Kasta skit på andra slår tillbaka I artikeln försöker ledaren försvara den märkliga energiuppgörelsen som ger klartecken för investeringar i nya kärnkraftsreaktorer. Dessutom svamlar artikeln om någon form av munkavel på de socialdemokratiska kongressombuden från länet.

I dagens ÖP så går ledaren in och än en gång försvarar lappkastet i energipolitiken. Ledaren försöker också förringa och förminska det som nu sipprar ut om den verkliga splittringen i Centern i just denna överenskommelse om mer kärnkraft. SVT menar att det finns fyra centerpartister som är direkt emot att överenskommelsen också blir riksdagsbeslut.

En av dem är Solveig Ternström. Hon säger dessutom att hon blivit stoppad av Maud Olofsson att debattera frågan i riksdagen. (Jag uppmanar ÖP:s ledarsida att precisera vem eller vilka, och på vilket sätt ombud vid s-kongressen haft munkavel?) Debatten kanske Solveig sammanfattar bäst med:
-Jag vill gå ur hela partiet. Jag vill inte vara med.

Läs gärna också
  • Hur det gick till när C dagtingade med sitt samvete hos Alliansfritt, som handlar om att slänga 40 års politik överbord.
  • Att spricka eller inte spricka av Marit Moberg som kopplar ihop frågan med Centerns opinionsguppande.
  • Fetspricka i Centerns kärnkraftslinje och funderar om det kommer bli som när FRA behandlades i riksdagen och hur de påverkar de lokala valarbetarna.
  • Spricka i C leder till utsläpp, skriver Peter Högberg i sitt inlägg som centerkrisen.

    SW

    Läs även andra bloggares intressantaåsikter om , , , , ,
  • Inga kommentarer: