lördag 30 januari 2010

Nya intressanta bloggare i Jämtlands län!

Netroots
De progressiva bloggarnas framgångar i bloggosfären uppmärksammats alltmer. Idag skrev S-Buzz "Netroots - Now we're driving the schoolbus!" som pekar på det progressiva nätverket Netroots framgångar. Läs den!

Och därför känns det naturligt att skriva ett inlägg om nya bloggare i Jämtlands län. Är inte säker på att de ännu knutit upp sig till Netroots, men jag är säker på att de kommer att göra det. Långsamt börjar stommen till ett regionalt progressivt bloggnätverk växa fram.

Nya bloggare
Att tänka efter av Nils Hultin drivs av Nils Hultin med intressen som politik, film och fysiska aktiviteter av olika slag. Han är engagerad socialdemokrat, ser gärna på ny eller gammal kvalitetsfilm och försöker träna så mycket han hinner och orkar. Hans mål med bloggandet är att beskriva politik på ett sätt som gör det roligt och intressant. Hög ambition som jag hoppas många följer och hjälper till med genom att kommentera.

Therese´s En blogg av Therese som bor i Hackås. Hon upprepar ständigt att hon gillar möten och har möten som hobby. Det märks i hennes tilltal och öppna attityd. En blogg som jag tror kommer att utvecklas postivit och är välvärd att följa. Hon uppskattar att få respons på det som hon skriver både på innehåll och form.

Anton Åvall: Ung socialdemokrat som bara vill lufta sina tankar. En ung kille med bestämda åsikter och spännande resonemang. Jag är nyfiken på hur han kommer att utveckla sitt bloggande.

Bloggare som varit verksamma ett tag
Några bloggare i Jämtlands län som varit verksamma ett tag och som jag också vill uppmärksamma.
Victor Svedberg är en ung Socialdemokrat och ordförande för nätverket Ung kristen vänster som är ungdomsdelen av Sveriges Kristna Socialdemokraters Förbund. Hans blogg är mycket läsvärd som ger bra bloggupplevelser som handlar om samhällsfrågor och religion i ett som han skriver själv "strukturerat kaos".

Peter Swedenmark behöver antagligen inte någon närmare presentation. Bloggar kort, koncist och regelbundet, med de kvalitéer som alltid utmärkt hans skrivande.

Eva Hillén Ahlström från Bräcke. Är en av länets mest etablerade s-bloggare och väl känd i bloggosfären.

Anders Widén Är en Jämtländsk författare och bl a skrivit "Månskensligisten" och om Djingis Khan. Han har varit och är aktiv i nätdebatten om integritetsfrågor i allmänhet och om upphovsrätten i synnerhet.

Det finns fler...
Det finns fler som har bloggar men som inte varit aktiva och det finns fler som är pågång...
... och jag kan ha missat några.

Jag ser fram emot att återkomma med fler som aktiverat sitt bloggande - eller som jag har missat... ;-)

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Johan Ulvenlöv sa...

Skitkul! Såg dit mail om slutet av april, ska svara på det asap, men det är klart att vi kommer!