söndag 15 november 2009

Lite uppsnappat under söndagen...!

De Rödgrönas förslag inför toppmötet i Köpenhamn går att sammanfatta med:
 • En internationell avgift på utsläpp från flyg och sjöfart.
 • Global utsläppshandel.
 • Säkra biståndet.
 • Inrätta en global klimatfond.
 • Lös samtidigt frågan om tekniköverföring.
 • Våga gå före med utsläppsminskningar

  ... men klimatavtalet är i stor fara
  Mats Engström konstaterar att Reinfeldt är sidsteppad om klimatet. Även Ann-Sofie skriver att det borde kännas lite bittert för Reinfeldt. Även Alliansfritt skriver om att det inte blir något klimatavtal.

  Vellinge
  Peter Andersson gör en genomgång av läget i frågan om Moderaterna, flyktingbarnen och bananrepublikens kung i Vellinge, samt vad som är nybloggat.

  Kritik mot operatörer som följer lagen
  Ett otyg och Ola Möller skriver om på hoppet att operatörerna saboterar IPRED. Egentligen behövs inget mer påpekande än vad Ett otyg skriver "Och att lägga skulden på operatörerna är bara fånigt eftersom det i LEK står klart och tydligt att operatörerna inte får lagra dessa uppgifterna längre tid än nödvändigt för faktureringsuppgifter och för att kunna upprätthålla säkerheten i sina nät."

  Svenska sjukregler hårdast i världen.
  Något som Ett hjärta rött skriver om. Hon konstaterar att det är regeringens egna utredare som kommit fram till detta. Även om oppositionen varit kraftigt emot de nya reglerna från början så har inte regeringen lyssnat. Tveksamt om det skulle börja att göra det nu. Vid årsskiftet blir 50 000 sjuka "friska" och hamnar hos arbetsförmedlingen. Så bekämpar regeringen utanförskap.

  Semesterlagen försämras
  Monica Green konstaterar att regeringen försämrar semesterlagen. I pengar räknat kan det handla upp till 30 000 kronor för den som är långtidssjukskriven.

  Kvällens Maud!
  Kvällens Agenda tittade Tomas Eneroth på och "noterar att Maud Olofsson nu medgav att hon känt till Vattenfalls ansvarsförbindelser en längre tid.... Sen blir man trött när hon försöker lägga skulden för Vattenfalls kolkraft på förra regeringen. Det största köpet av kolkraft någonsin - NUON för 95 mdr - gjordes under Mauds tid som minister. Hon applåderade dessutom köpet... (se regeringens pressmeddelande 23 feb)"

  Tja, en helt vanlig söndag i det borgerligt styrda Sverige. Det skulle gå att fortsätta hur länge som helst...

  SW

  Läs även andra bloggares intressantaåsikter om , , , , ,
 • Inga kommentarer: