onsdag 7 januari 2009

EU valet handlar om politik inte geografi


När journalisterna med darr på stämman säger att jag riskerar att bli representerad i EU parlamentet av Sören Wibe så vill jag bara skrika rakt ut.

Sören Wibe kan inte, kommer inte och får inte representera mig. Jag representeras hellre av en fransk socialist eller någon från tyska SPD. Det är klart att Junilistan vill framställa sig så. Självklart vill de framställa valet till EU parlamentet som en frågan om för eller emot. Men det är överspelat. EU valet handlar inte om geografi utan om värderingar och politik. Det handlar om höger mot vänster. Det handlar om vem som på bästa sätt kan ta tillvara våra intressen och kunna utforma hur politiken i EU parlamentet ska se ut.

Nu finns det ett bra socialdemokratiskt alternativ. På socialdemokraternas EU-vallista finns på plats nr 6 Jens Nilsson. Han är idag kommunalråd i Östersund och har en gedigen erfarenhet av europapolitik efter flera år i EU:s regionkommitté och som ordförande för Europaforum Norra Sverige.

Jens är en socialdemokrat med båda benen i den lokala och kommunala verkligheten. Jens har med sina nio år i EU:s regionkommitté gång på gång visat att han på ett bra sätt driver frågor som har stor betydelse för vår möjlighet till lokala och regional utveckling. Jens har i praktisk politik förenat lokalutveckling med Europeiskpolitik. Vad har Junilistan gjort? Vad har Sören Wibe åstadkommit?

Jag låter mig i alla fall inte representeras av Sören Wibe.

SW


Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

El Rubio sa...

Vem är Jens?

Stefan Wikén sa...

Bra fråga, missade dock ett litet stycke.

Jens står idag på plats nr 6 på socialdemokraternas lista. Är idag kommunstyrelsens ordförande i Östersund och har kombinerat det med ett stor engagemang inte minst för regionala utvecklingsfrågorna i Europa. Bland annat var han initiativ tagarna till REVES -nätverket i går att läsa mer på http://www.revesnetwork.net/

El Rubio sa...

Då blev det lite tydligare. Tack. För min del blir det dock Piratpartiet i det valet också, eftersom S gett upp frågorna om integritet och frihet till förmån för trygghetsfascism och manshat. Men lycka till.