torsdag 10 juni 2010

Marika avslöjar myten att högern är bra för Stockholm!

Marika Lindgren Åsbrink, Storstad skrev igår ett mycket viktigt inlägg med rubriken Skyhögt pris för missuppfattningen att högerpolitiken är bra för storstaden, som helt försvann bland alla andra frågor. Det känns angeläget att plocka upp det inlägget.

Det är viktigt att krossa myten att Stockholmarna tjänar på höger politiken av flera skäl. Självklart är det viktigt för självbilden av alla som bor i Stockholm Men det är minst lika viktigt för oss som bor i andra delar av Sverige. Därför att annars riskerar vi bygga upp mentala skillnader mellan storstäderna och övriga Sverige. Detta tror jag inte någon tjänar på. Framför allt så är insikten att alla tjänar på en ny färdriktning för Sverige som väljer jobb framför ökade klyftor, avgörande inför höstens val.

Marika menar att myten grundas på tre saker: RUT-avdraget, Fastighetsskatten och att de RödGröna vill höja skatten för de över 40 000. I samtliga fall avfärdar hon påståendet att Stockholmarna skulle förlora särskilt på detta.

Läs gärna Marikas artikel om varför högern bara gillar vissa Stockholmare.
Marika skriver:
"Samma dag som min artikel publiceras läser jag om flera upplopp i Rinkeby. Det är allvarliga händelser som inte kan försvaras på något sätt. Därför måste vi också göra allt vi kan för att förebygga dem. Det är ingen slump att upploppen sker på platser som Rinkeby, Gottsunda, Angered eller Rosengård, snarare än i Bromma, Luthagen, Älvsborg eller Limhamn. Det är i Rinkeby man har fått betala priset för de borgerliga skattesänkningar som hamnat i Bromma: det är i Rinkeby mer än hälften av barnen växer upp i fattigdom, och det är i Rinkeby arbetslösheten har ökat kraftigt sedan 2006 trots att den redan tidigare var en av de högsta i Stockholm. I Rinkeby bor många fler av de sjuka och arbetslösa som har fått se sänkta eller indragna ersättningar. I Rinkeby bor många färre som fått något jobbskatteavdrag, och i princip ingen lär ha fått sänkt fastighetsskatt eller slopad förmögenhetsskatt. Till på köpet har deras vårdcentral tvingats hårdbanta som konsekvens av Vårdval Stockholm, och skolorna i Rinkeby har fått se det socioekonomiska tillägget, som tidigare utgjort en stor del av skolornas budget, smälta bort."
Låt inte myterna avgöra höstens val. Läs och ta del av det Marika skriver på Storstad.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: