söndag 13 juni 2010

Opinionen går, endast valresultatet består!

Opinionsmätningar komma och opinionsmätningar gå, det är endast valresultatet som kommer att bestå.

Valresultat kommer dock att avgöra om vi har en regering för en politik för att bekämpa arbetslösheten i allmänhet och ungdomsarbetslösheten i synnerhet, utjämna de ökade klyftorna, en vård och omsorg som utgår från behov och inte hur mycket du kan betala.

Eller om det ska fortsätta som nu med ökade klyftor, stigande arbetslöshet, en utveckling där sjuka görs fattigare och skickas till arbetsförmedlingen, där människor måste säga upp sig istället för att få rehabilitering. En regering med en utrikesminister som måste hänvisa till privata företag för att försvara sig mot anklagelser om brott mot de mänskliga rättigheterna.

Valet handlar om jobb och jämlikhet eller ökade klyftor.

Denna tid i politiken, när opinionsmätningar duggar tätt, så är det självklart julafton för alla fd sportjournalister som numera kommenterar politik och samhällsfrågor. Det är lättare att diskutera opinionssiffror än politikens innehåll, men vettiga analyser och kommentarer.

För den intresserade så har Victor Tullgren har en bra analys av dagens opinionssiffror från SIFO och skriver även om SvD kommentarer. Hans viktigaste påpekande är dock att SIFO hade fel i juni 2006.

Nu är det varje samtal, varje röst för att vi efter den 19 september får en regering som sätter människovärde framför vinstintresset hos enskilda företag.

För övrigt så har Martin funderingar över apanaget d v s de skattepengar som finansierar vår feodala kvarleva kungahuset. Jag instämmer helhjärtat i hans slutsatser.

HBT-Sossen skriver om blod och olja. Mikael Abramsson är inne på samma tema.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: