måndag 13 september 2010

Bryt med KD, välj bort Alliansen den 19 september!

I en artikel i Aftonbladet idag uppmanar rad partipolitiskt obundna kristna debattörer kristna väljare att bryta med KD och högern och byta block.

Min gode vän Victor Svedberg skrev ett lysande inlägg i en diskussion på Facebook om KristDemokraterna. Jag citerar hela hans inlägg därför att det är bra och träffsäkert.
KD är bra om man har en människosyn där människan är en varelse vars enda drivkraft är pengar och om man ser på människor som fuskare.

KD är fantastiskt om man är en vän av vapenexporten, man har i exportkontrollrådet givit klartecken till vapenexport till en rad diktaturer i Mellanöstern, däribland robot 70 till Oman och andra vapensystem till Bahrain och Kuwait.

KD är det givna valet för ökad ojämlikhet mellan könen då man drivit politik som beprövad erfarenhet och vedertagen forskning konstaterat leder till just detta.

KD är det perfekta valet om man vill försämra för HBT personer. Eftersom KD praktiskt taget styr Alliansens HBT-politik. Bland annat röstades en motion om insemination för ensamstående kvinnor ner trots att en majoritet i riksdagen var för förslaget. Även i frågan moderskapspresumtion ska KD ha förmått att stoppa Alliansens riksdagsledamöter. Så sent som 2009 fanns ett officiellt dokument på KDs webbplats som beskrev homosexualitet som en perversion.

Man ska också välja KD om man tycker att en ökning av barnfattigdom med 30% på fyra år och en dramatisk ökning av människor som lever på socialbidrag inte ska stoppas Alliansen från att fortsätta sänka skatten mest för dom som redan har mest. Tycker man det går hand i hand med sina kristna väderingar så är KD rätt val. Men frågan är om man inte ska börja problematisera sina "kristna" värderingar lite hårdare.

Jag frågar mig när folk ska vakna upp? När kan vi utkräva ansvar av Alliansen? När räcker det? Kommer folk fortsätta blunda tills det verkligen inte går längre?

Jag hoppas inte det, jag hoppas att folk kan förstå redan nu att den sittande regering talar med kluven tunga. Man pratar om välfärd, solidaritet och jämlikhet samtidigt som man de facto bedrivit en rakt motsatt politik.
Besök också Min fråga som förtjänar ett svar. Läs också Tord Oscarsson som skriver att Kristdemokraternas väljare grundluras, Han rekkomenderar också "Kristen och politiskt högerinriktad - hur går det ihop" och "Vi kan inte längre tiga om det nya Fattigsverige" av diakonen Karin Österby.

Annat viktigt:
Eva Hillén Ahlström skriver om de förbjudna frågorna

Katarina Nyberg Finn skriver om Östersund – Sveriges matlandethuvudstad

Flera andra proble(m)områden för Reinfeldt..... skriver Martin Moberg om.

Tips: Läs Eva-Lenas 5 punkter för dig som inte har bestämt dig!

Tillsist kändes det snubblande nära att Maud Olofsson skulle börja prata om superdupertåget i debatten med Maria Wetterstrand.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: