torsdag 9 september 2010

Tog floskel Fredrik slut idag?

I debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt så stoppade Mona Sahlin varje floskel som statsministern levererade. Och moderaten Fredrik Reinfeldt försöker att låta frågorna om rättvisa, om sammahållning, om välfärd, om sjukförsäkringar, om människor tillgång till arbetslöshetsförsäkring, frågan om klyftor handla om sänkta skatter.

Mona Sahlin är tydlig, hon brinner, hon vill förändra, hon vill göra något åt orättvisorna. Hon talar om kvinnorna i vården, om segregation, om att sjukdom och arbetslöshet är något som drabbar alla, om att minskade klyftor ökar sammanhållningen.

Jag citerar gärna Peter Högberg:
Mona Sahlin kombinerar ideologin med vad det innebär i praktisk politik för socialdemokraterna. Fredrik Reinfeldt pratar som från ett manus.

När den konkreta frågan om vi har en arbetarklass så blir det tydligt. Moderaterna klarar inte se det klassamhälle som finns. Eller rättare sagt så ser de det men skiter i det. Mona Sahlin är tydlig på att vi har ett klassamhälle. De må inte se ut som förr men det finns där och är fortfarande icke önskvärd.

Frågan kring folkhemmet kommer och Mona Sahlin visar att socialdemokratin inte står stilla. vi arbetar nu på att bygga vidare på en mer förståelse för individen. Vi gör det genom kollektivet lyfta den enskilde. Fredrik Reinfeldt klarar inte denna diskussion. Det blir ett vanligt resonemang kring sänkta skatter. Fredrik Reinfeldt ramlar ur den ideologiska samtalet för att hamna i dagspolitiken
. Om att dela in människor i de som jobbar och inte jobbar klipp från Alliansfritt


Ungdomsarbetslösheten en synvillaklipp från Alliansfritt


Jag håller med Martin Moberg som skrev idag Nu får det räcka med växande utanförskap och klyftor!


Det är därför vi behöver varje socialdemokratisk röst innan vallokalerna stänger den 19 september.

S-Buzz är på som alltid, DN skriver och AB skriver och givetvis TV 4 och Ann-Sofis blogg fick vara illustration i morgonsoffans rapport om vad som händer i de sociala medierna.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: