onsdag 9 september 2009

Högerpolitiken klyver Sverige

I söndags så genomförde de RödGröna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet en stor fest som upptakt inför valet om ett år. Den 16 september 2010.

Samtidigt presenterades i en artikel i DN "Så ska vi göra Sverige till ett bättre land att leva i"
intressanta. Några dagar tidigare hade samarbetsbloggen för den samlade oppositionen mot den sittande högerregeringen sett dagens ljus.

Idag presenterades rapporten "Högerpolitiken klyver Sverige". Läs den och begrunda

Självklart vinner vi inte något val med att bara berätta vad som är dåligt med den nuvarande högerregeringen och den förda politiken. Men det är viktig att även göra tydligt vad som har hänt de senaste åren.

De som företräder högerpolitiken vill inte prata om resultatet. De vill inte se de ökade skillnaderna och den orättfärdighet som ligger t ex i att den rikaste fjärdedelen av befolkningen har fått nästan hälften av de borgerliga skattesänkningarna. Pensionärer tvingas nu betala högre skatt än löntagare.

Det är viktigt att peka på den ansvarslöshet som ligger i att med ett underskott på 201 miljarder, varav 85 miljarder består av sänkta skatter, fortsätter att sänka skatten. Hur ansvarsfullt är det att sänka skatten med lånade pengar?

Istället för att i tid gå in och satsa på Sverige så lägger högerregeringen pengarna i fickorna på de som redan har - men uppsägningarna haglar inom äldreomsorgen, skolan och vården, sjuka får ingen ersättning och arbetslösa får skylla sig själv.

Det tillskott som nu tillförs till kommuner och landsting - är dels alldeles försent och dessutom för kortsiktigt. Ska kvalitén i välfärden säkras så behövs det långsiktighet. Det behövs en politik för välfärden som tar lite längre sikt än ett år i taget.

Nu ökar vi takten. Med rapporten "Högerpolitiken klyver Sverige" i ryggen så tar vi steg för steg att presentera och tydligöra politiken som vi ska avsätta högerregeringen med.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: