torsdag 17 september 2009

Radikal ansats eller konservativt moraliserande?

”Men riktig frihet innefattar också rätten att slippa få sitt privata liv påpassat och tillrättalagt av finskrittande ideologer.” säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund i en DN debattartikel

Själva uttalandet tycker jag är bra. Det skullle t o m kunna innehålla en radikalansats för förändring. En ansats som bygger på att människor själva måste vara med i samhällsförändring och samhällsbygge. Och samtidigt vara ett avståndstagande för moraliserande och von oben perspektiv.

Men skrattet ligger inte långt borta när den som skriver detta heter Göran Hägglund och är partiledare för Kristdemokraterna. Ett parti som är emot samkönadevigslar, homoadoptioner och för bidrag till hemmafruar.

Detta utvecklar Erik Laakso på Arvidfalk .

Artikel som utstrålar desperation över låga opinionssiffror är inget annat än någon form av allmänt gnäll över vänstern i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet. Tröttsamt.

Eller "GÄSP" som Thomas Hartman skrev. Han tycker att artikeln är att förolämpa läsarna . Han menar också att det borde gå att kräva mer än denna "antiintellektuell puré" av en partiledare.

Alliansfritt Sverige undrar "Varför Hägglund vill fortsätta skämma ut sig?" De konstaterar också att Kristdemokraterna tagit över ord och resonemang från NyDemokrati.

Kan det vara så att det nu kommer en nykonservativ våg som Göran Hägglund försöker klättra upp på och surfa med? Den frågan ställer Jonas Morian.
Han pekar på att artikeln är en upprepning av Göran Hägglunds Almedalstal som du kan läsa om här.

Den ev nykonservativa vågen kopplar Jonas också till Anna Anka som dels medverkar i en TV serie om svenska kvinnor i USA och som skrivit en artikel på Newsmill. Vid första påseendet kanske den framstår som humor, men är det en del i nykonservativ våg så kanske det inte är så kul längre.
En intressant vinkel på Anna Ankas Newsmill artikel har Nalin Pekgul


SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: