söndag 14 mars 2010

RödGrön ledning!

Dagens opinionsmätning - SIFO - visar en bild som vi börjar bli van vid. En RödGrön ledning och en borgerlighet där moderaterna växer på de mindre partiernas bekostnad. Kristdemokraterna får lämna och Centern ligger och väger på fyraprocentsspärren. Riktigt glädjande är att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen.

Peter Andersson skriver och undrar hur en analytiker tänker som påstår att Socialdemokraterna är ett sänke i det RödGröna samarbetet.
Johan Westerholm skriver om PJ Anderssons krönika som handlar om opinionsläget. Johan menar att PJ:s analys drunknar i lojalitet gentemot sittande regering.
Peter Högberg skriver om opinonssiffrorna och undrar var de borgerligas gemensamma förslag för kommande mandatperiod är?
Röda Berget pekar i sin första punkt på att Centern faktiskt tappar något.
Claes Krantz menar att Socialdemokratin måste bli ett tydligare ideologiskt alternativ.

Till sist NetRoots samlar sig fysiskt på Bommersvik inför valrörelsens bloggslag. Om detta går att läsa bl a hos S-Buzz, Röda Berget, Krantz, Peter Andersson och HBT-sossen.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Morre sa...

Önskar jag kunde vara lika säker när det gäller Sverigedemokraterna. Jag har hört vanligtvis förnuftiga människor öppet säga sig komma att rösta på dem. Orsakerna kan man spekulera om men motarbeta i vardagsdiskussionerna är högprio.

Stefan Wikén sa...

Tyvärr är detta en opinionsmätning och inte ett valresultat. En opinionsmätning är trots allt bara en opinionsmätning.

Tyvärr så är du inte ensam i din iaktagelse.

Så därför så kommer vare sig en RödGrön valseger eller att SD hamnar utanför riksdagen göra sig av sig själv. Och det är som du skriver, det viktiga är vardagsdiskussionerna.