måndag 22 mars 2010

Skratta eller gråta är frågan?

Besök gärna Vi föräldrar. Där kan du se denna nya logga från Försäkringskassan - NYA Försäkringskassan.

Om detta något för tidiga april skämt har självklart S-BUZZ skrivit om

Alliansfritt har skrivit om detta som jag citerar ett långt stycke rakt av:
Problemen kvarstår även: För fem dagar sedan, den 16 mars, avslöjade Ekot att de snabba ändringarna i försöken att styra upp den krisartade situationen hade försatt sjukskrivna i ett absurt moment 22:

De utförsäkrade var tvungna att gå till Arbetsförmedlingen för att kunna få ersättning, men så fort de gjorde det ansågs de friska nog för att delta i programmet, och därmed också för friska för att få sjukpenning. Därför fick de också avslag om de hade ansökt om förlängd sjukpenning.

Efter avslöjandet gick socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson ut i Ekot och meddelade att sjukskrivna ju alltid kunde "komplettera upp" sin förlorade ersättning med socialbidrag - trots att en sådan process inte är möjlig.

För tre dagar sedan, den 18 mars, rapporterade Ekot att de sjuka som tvingats gå till arbetsförmedlingen fått sänkt ersättning, trots att motsatsen intygats.

Jag förstår att de naturligtvis är både upprörda och oroliga för framtiden. Man samtidigt är det så att vi behandlar alla oavsett om man har varit borta med sjukskrivning eller borta med arbetslöshetsersättning, sa arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin till Ekot.

Att efter allt detta, samtidigt som ca 50 000 människor håller på att utförsäkras, gå in och ändra logotypen till "Nya Försäkringskassan" är ett hån mot alla drabbade. Det är något som borde göras av de som vill parodisera moderaterna och den lagstyrda försäkringskassans omänsklighet - inte av myndigheten själv.


Läs också:
Pellefantia kallar det hela skandal
Veronica Palm skriver att problemen kvarstår.
Andrea Doria om när verkligheten över träffar satiren
Esbati har inget mer att säga
Röda Berget om de nya försäkringsmoderaterna
Martin Moberg om ett dåligt skämt
Peter Högberg om en statsbärande annons

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

Inga kommentarer: