torsdag 4 mars 2010

Högerpolitiken och dess konsekvenser har normaliserats!

Ett hjärta rött skrev idag
Fattigdomen och socialbidragen ökar dramatiskt – vem bryr sig?
Det handlar om gårdagens nyhet att socialbidragen ökat med 20 procent under senaste året. En nyhet som inte slagits upp särskilt stort. Antagligen är det så att Sverige börjar gå in i en normaliseringsprocess, där vi börjar se hög arbetslöshet, människor utkastade från sjukförsäkringen och ökade socialbidrag som normalt.

Högerpolitiken har normaliserats i Sverige...
...och i Centerpartiet! Åtminstone om Börje Hörnlund har rätt!

Det kan förklara Centerns låga opiononssiffror. Eva skriver mer om centermissnöjet och om CUF ordförande i Västernorrland som hoppar av.

Sjölander har en postning om att regeringen framstår som amatörmässiga.
Regeringen beter sig på punkt efter punkt som vore det amatörernas julafton. Tusentals praktikanter ska på kort varsel tvingas in på våra myndigheter, det läggs lagförslag som är så klantigt skrivna att lagrådet tvingas såga dem jämns med fotknölarna, och ovanpå allt detta det fantastiska debaclet runt hur många jobb som egentligen skapats av regeringens avdrag för hushållsnära tjänster.

Lägger vi där till trixandet och fixandet med alla siffror som regeringen pysslar med är det konstigt att inte siffrorna är sämre för samtliga regeringspartier.

Fast frågan är om inte även detta tillstånd har normaliserats. Jag menar alla tycker att detta är ett normalt tillstånd att den moderatledda regeringen gör så.

För övrigt så fick vi idag ytterligare siffror bekräftar att Sverige halkar efter. Idag kom Eurostat med pressinformation som konstaterar att EU:s ekonomi återhämtar sig mellan tredje och fjärde kvartalet med en liten men ökad BNP. Sverige däremot halkar efter och får minus tillväxt.

Det är till och med så att inte vid något tillfälle under förra året har BNP ökat. Sverige BNP minskning har tvärtom ökat i takt. Våra grannländers BNP började dock växa redan i somras eller åtminstone stått still.

Katarina skriver om Eurostats siffror och om SCB som visar att utanförskapet ökar. S-Buzz tycker det är en trist utveckling. Peter Andersson skriver att 2009 var ett dystert år för jobben i Sverige. Fredrik Olovsson konstaterar att Sverige även tappar i OECDs välståndsliga.

Till sist är frågan om Sveriges tillväxt, jobben, fördelningen, de ökade klyftorna, det ökade utanförskapet mycket viktigare än RUT avdraget. Även om det också är en symbolfråga hur regeringsmakten används till en omvänd Robin Hood politik.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: