måndag 22 mars 2010

Ropen skalla Ask ska falla!

Har du inte sett filmen så finns den här:Johan Westerholm är självklart tydlig - Att ingen människa är skyldig innan motsatsen bevisats - om inte Ask tar avstånd från tidigare uttalanden måste hon avgå.
Thomas Bodström vår förre socialdemokratiske justitieminister menar att Ask bör ta tillbaka uttalandet om oskyldiga eller avgå.
Peter Andersson: Bea Ask upprepade: "Misstanke" ska räcka för att berätta om möjliga sexförbrytare
Medlemmar av SvD ledarredaktion är med i Facebookgrupp som vill avsätta Ask.
Göran Widham skriver att Asks syn på rättsstaten representativ för Moderaterna
Magnus Andersson skriver om Asks lila kuvert gav lite snurr
HBT-Sossen skriver att Tant Gredelin inte har läst lagboken
SvD skriver att det är mandatperiodens sämsta idé....! Det vill inte säga lite det.
I Aftonbladet säger Ask: Familjen ska få vet vad man håller på med
Henrik Alexandersson - Beatrice Ask måste Avgå.
Thomas Hartman - Ask bör Avgå i ett läsvärt inlägg.
Scaber Nestor kräver Asks avgång och har en lång list med länkar som också kräver det.

Den enda som jag stött på som inte kräver Asks avgång är Anders som utropar: Äntligen kom hon ut, Beatrice! Jag citerar en stor del av inlägget:
"Äntligen ser vi det bakomliggande mönstret; Varför FRA har tillkommit, de lummiga och lömska skrivningarna för att öppna för polisen och Säpo och alla möjliga att använda datafångsten Radioanstalten hovat in.

Kan man inte göra skillnad på misstänkt och dömd, då är inte heller brevhemligheten något värd. Eller meddelandeskyddet. Eller medborgarnas integritet. Eller rättssäkerheten.

I Beatrice har vi en helt gränslös justitieminister. En del skulle säkert kunna säga bananrepubliksminister, att hon skulle passa fint vid sidan av sådana färgstarka personligheter som Idi Amin.

Med ovan nämnda är det heller inte konstigt att hon gärna ser att skolpersonal utan föräldrars tillstånd eller vetskap ska få beordra fram snoppar och snippor för att stå och se på när barn under 15 år kissar i urinprovsburkar.

Det ingår i den allmänna berikningen av tvångsmedel man har blivit så förtjust i. Och nu färgade kuvert till misstänkta sexköpare. En på ledarredaktionen på SvD tycker det är det knäppaste hon har hört."

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

2 kommentarer:

Anonym sa...

Aftonbladet, SvD, Expressen, DN, Sydsvenskan har detta som toppnyheten. På SVTs nyheter idag nämns det inte överhuvudtaget.

Stefan Wikén sa...

Intressant frågeställning hur sker nyhetsvärderingen i sådant här fall?