tisdag 4 maj 2010

Jag förstår inte.

Än en gång upprepar Maud Olofsson sitt mantra att RödGröna förslag minskar möjligheten för ungdomar att få jobb.

Samtidigt så ökar arbetslösheten snabbare i Sverige än genomsnittet i Europa. Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa. Långtidsarbetslösheten och massarbetslösheten riskerar att bita sig fast.

Istället för att det borgerliga regeringen berättar vad de vill så gör de ett stort nummer av vad de inte vill.

Skärp er! Här har ni anklagat oss socialdemokrater att inte ha någon politik. Och när vi sedan tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet presenterar en konkret politik för jobb, välfärd och hållbarhet som påtagligt minskar klyftorna. Då svarar ni med att berätta vad ni INTE vill göra.

För gudsskull - Maud Olofsson har nu tjatat om vad hemsk den RödGröna politiken är. Men hon har inte gjort någonting för att minska ungdomsarbetslösheten under den tid hon haft möjlighet.

Berätta vad era förslag är för att minska ungdomsarbetslösheten! Vi vill INTE höra sänkta skatter, för det har visat sig att detta inte fungerar.

Claes Krantz har ett antal rimliga kommentarer:
Alliansen har redan riskerat statsfinanserna genom att ofinansierat sänka skatterna i den sista delen av jobbskatteavdraget.

Med 30% ungdomsarbetslöshet menar alliansen på fullt allvar att 10 miljarder i sänkta arbetsgivaravgifter var effektiva.

Är vanliga löntagare de som tjänar mer än 40000 i månaden.

Är skattesubventioner får att gå ut med hundar verkligen det bästa.

Är kompenserad kilometerskatt så farligt.

Är en utvidgad ROT med 5 miljarder så länge den behövs fel.

Är folkomröstning om en lokal motorväg runt Stockholm en fråga
Jag skrev i morse:
Regeringen har slutat regera, gått i opposition och agerar som om valet redan vore förlorat. En viss pessimism sprider sig i det borgerliga lägret.
Detta tål att upprepas.

Andra som skriver är Martin och DN och Bodström och Alliansfritt

och ett Hjärta rött slår fast:
De Rödgrönas första gemensamma budget riktade med precision in sig på det allra viktigaste – minskade klyftor kombinerat med stora satsningar på jobb, utbildning, miljön och välfärden. Det är en budget som tar från de rika och ger till de fattiga – inte tvärt om.
SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

3 kommentarer:

FVHC sa...

Ungdomsarbetslöshet under 25 år:

Sverige
2006: 19,8 % 2009: 26,4 %

Österrike
2006: 8,2 % 2009: 11,8 %

Italien
2006: 20,1 % 2009: 26,5 %

Som du ser hade Sverige ungefär
samma position 2006 som 2009.

Källa: Ekonomifakta

Stefan Wikén sa...

Och som du vet så var jobben det viktigaste vallöftet. Det enda som har gjorts för minska ungdomsarbetslösheten är att sänka skatterna 1 % har fått lika mycket som de 25 % som tjänar minst. Den borgerliga politiken fungerar inte.

Sänkta skatter, bidrag till Mcdonalds har inte minskat ungdomsarbetslösheten. Men regeringen har ingen annan politik, och därför heller inget som bidrar till en lösning på ungdomsarbetslösheten

Calle Fridén sa...

Nej FVHC, det där är fel. Ekonomifaktas siffror för 2006 är beräknade på ett annat sätt än 2009 - det är som bekant det som det bråkats om.