måndag 26 april 2010

Lotta Gröning i borgerligt ledband!

Lotta Gröning går än en gång till angrepp på Socialdemokratin i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet.

Egentligen borde jag låta det vara. Johan gör nämligen en utmärkt analys och genomgång av "fallet" Lotta Gröning. Han skriver bl a
Lotta Grönings kommersiella värde för Bonnier-koncernen ligger i att hon positionerar sig som (S) men får endast rubriker när hon kritiserar (S). Och i detta fall blir det lite märkligt kan jag tycka eftersom mycket av det hon efterlyser faktiskt finns.


Johan betar av hela Lotta Grönings argument. Han konstaterar att hon inte tagit del av de RödGrönas politik och det hon efterlyser redan finns. De RödGröna har 18 överenskommelser och den senaste presenterades idag.

Lotta Gröning kastar sig in med en borgerlig retorik som skulle få Per Schlingmann grön av avund:
De jobb som Rut-avdraget skapar tänker hon (Mona Sahlin min kommentar)plocka bort. Alltså jobbar inte socialdemokraterna för alla jobb utan för vissa typer av jobb som de betecknar som rättvisa.
Lotta Gröning tycker alltså precis som de borgerliga att det är bättre att lägga pengar på att skattesubventionera välbeställda människor än att lägga dem på äldreomsorg eller skola. Slängen att det gäller bara jobb som betecknas som rättvisa visar hur lågt Lotta Gröning har sjunkit.

Upplysning 1: Jag kan meddela att det är inte jobbet som vi har något emot, utan att det subventioneras.
Upplysning 2: Det finns jobb som inte bör utföras t ex narkotikalangning, prostitution och hjärtoperationer som utförs av ej utbildade personer.

Mitt förtroende tappade hon under den sommar hon vikarierade som ledarskribent på LT. Debatten handlade då om socialdemokratins idéer och framtid, inför partiprograms revisionen. Och desto mer hon skriver och uttalar sig då som nu - blir det allt tydligare att jag redan då hade rätt.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

1 kommentar:

Jonny sa...

Mitt förtroende fick du aldrig.

Tycker man inte som du så är man inte önskvärd...