lördag 24 april 2010

Föregångsland till vad?

Saila Quicklund (M) som är Länsförbundsordförande och riksdagskandidat i Jämtlands län skriver i LT att Sverige är ett föregångsland.

Och det kan nog stämma.

Idag är vi ett land som sänker skatten istället för att göra något åt ungdomsarbetslösheten.

Sverige är ett land där klyftorna ökar. Av de stora skattesänkningar som genomförts och som regeringen lånat till har den rikaste procenten fått lika mycket som de 25 procent som tjänar minst.

Motsättningarna ökar. Detta har varit tydliga politiska prioriteringar.

Klart Sverige nu är ett föregångsland om det handlar om att öka klyftorna i stället för att satsa på jobben.

Detta har Katarina redan kommenterat.
"Sanningen är tyvärr att Sverige halkar efter. Följer man statistik från Eurostat så är det en mörkare bild som tornar upp. Sverige visar inga tecken på återhämtning och hamnar långt efter Norge, Finland och Danmark som alla uppvisar glädjande siffror. Sverige blir istället jämförbart med stora delar av Östeuropa. I hela Europa ökar BNP med i genomsnitt 0,1 procent med Sverige backar med 0,6 procent.

Efter 2006 har andelen fattiga arbetslösa ökat kraftigt i Sverige och andelen ligger idag på 38 procent. De flesta länder i Europa har inte haft samma ökning och inget annat EU-land har utvecklats på motsvarande sätt. Statistiken är hämtad från Eurostat. Idag möter fler stängda dörrar och ungdomsarbetslösheten är en av Europas högsta."


SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

Inga kommentarer: