fredag 30 april 2010

Insänd: C slår mot glesbygden

Idag fick jag en liten insändare i LT publicerad.
Svar till Torgny Widholm (C) i LT i går. De Rödgröna partierna presenterar nu i snabb takt förslag på investeringar i infrastruktur och kommunikationer, i satsningar på välfärden: äldreomsorgen, vården och skolan. Vi presenterar förslag på klimatomställningar. Där föreslår vi bl a en höjd koldioxidskatt som motsvarar 29 öre 2011 och 20 öre 2012 i bensinskatt i konsumentled. I förslaget finns också kompensation för alla som måste ha bilen till jobbet. Ett löfte är också att inte göra några ytterligare höjningar under kommande mandatperiod, samt att stimulera användandet av miljövänliga bränslen.

Det riktigt intressanta är att Maud Olofsson tycker att förslagen är hot och Anders Carlgren anser dem otillräckliga, vilket gör Centerns åsikt något förvirrande.

Syna gärna den rödgröna politiken för jobb, rättvisa och minskade klyftor, men det behövs en närmar titt inte minst på Centerns politik.

Centerns förslag slår nämligen hårdare mot alla på landsbygden. Centern har med Per Åsling i spetsen lagt förslag som ökar bensinpriset en krona i konsumentledet. Det innebär en fördubbling av bensinpriset jämfört med de rödgrönas förslag.

De rödgröna förslagen ger jobb, ökar rättvisan och minskar klyftorna, samtidigt som vi bygger Sverige hållbart.

Stefan Wikén (S)


SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

Inga kommentarer: