tisdag 27 april 2010

Utvisning och kemtvätt för Odell!

Jag har funderat över hur smutskastningen skulle formeras från den borgerliga sidan. Vem kommer att börja och vem kommer att hålla i taktpinnen?

Frågan är om nu svaret är givet = Mats Odell och Kristdemokraterna. Även om PR-byråerna redan redan har tjyvstartat. Så är Odell det första statsrådet och regeringsföreträdare som hamnar i tvättstugan.

Tomas Östros begär en ursäkt och kräver med rätta en renvalrörelse. Expressen försöker få en kommentar av Odell.

Jag instämmer och vill gärna att Göran Hägglund svarar på Röda Bergets öppna brev som jag publicerar här:

Hej!
Jag läste Mats Odells uttalande i Aftonbladet, SvD och GP och blev ärligt tala förvånad. Att Mats Odell sågar oppositionens förslag är bara som det ska vara, men sättet han gör det på är uppseendeväckande.

Jag citerar
” – Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket, säger kommunminister Mats Odell (KD).”

Med anledning av detta uttalande har jag några frågor till Göran Hägglund inför den stundande valrörelsen.
1. Har Du godkänt detta uttalande?
2. Skulle Du ha godkänt det om du fått frågan av Mats Odell?
3. Kommer Du att använda denna typ av personangrepp under valrörelsen?
4. Kommer denna typ av personangrepp att vara vanliga från Kds sida under valrörelsen?
5. Tänker Du be Mats Odell att avstå från denna typ av personangrepp?
6. Tänker Du uppmana Mats Odell att be om ursäkt?

Jag måste säga att jag är förvånad och bedrövad. Jag hade förväntat mig denna typ av angrepp från de mer ljusskygga elementen som finns på den yttre högerkanten av den politiska arenan, men inte från Kd och absolut inte från ett statsråd.

Jag kommer att publicera detta brev samt svaret på min blogg Röda Berget, som ni kan hitta på http://rodaberget.wordpress.com/


UPPDATERING KL:16.55
Rekommenderar att läsa hela Johan Westerholms postning i detta ärende. Han skriver bl a:
Uttalandet, att (S) bedriver en Tobleronepolitik, kommer inte från någon (SD), (ND) eller allmän rättshaverist. Uttalandet knyter tvärtom an till det som Gellert Tamas kommer fram till i sin biografi över Lasermannen, John Ausonius. John Ausonius utvecklade ett hat mot mörkhyade som underblåstes av en allmän stämning i de kretsar han rörde sig i. Ibland fick hans hat näring av tabloidpress och även här kan vi se en parallell i dagens Expressen där rubrikerna formligen skriker ut att Statsministern anklagar Mona Sahlin för fusk.
Thomas Hartman berör Kristdemokraternas dubbelmoral som ger en ytterligare dimension i uttalandet. Bodström tycker Odell ska skämmas.

Expressen skriver, igen och igen.

UPPDATERING II kl 19.11
Odell ångrar ingenting av sitt uttalande. Reinfeldt ifrågasätter de RödGrönas finansiering, samtidigt som han själv lånar till skattesänkningar.

Ta del av förslagen som Odell och Reinfeldt inte vill diskutera:


Nu hjälps vi åt så att Röda Berget får svar!

Annika Högberg och Ylva Johansson har också kommenterat skiten.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

2 kommentarer:

pegge sa...

Bra frågor och bra att de ställs till Odells ledare. Valdeltagandet kommer att fortsätta sjunka framförallt bland kd-sympatisörerna om Odells debattnivå ska styra, bedrövligt dock inte helt förvånad

Stefan Wikén sa...

Ja, men allt eftersom dagen har gått känns Odells uttalande alltmer uträknat för att slippa behöva diskutera sakfrågorna :-(