torsdag 15 april 2010

Borgerligheten bryr sig inte om jobben och om människor utan arbete!

Usch, vad tråkigt att säga - vad var det jag skrev...

Vi har en regering som misslyckats med sitt viktigaste löfte - jobben. Det handlar om storleksordningen 100 000 förlorade jobb. Och hela vårbudgeten är en bekräftelse av att det gett upp kampen mot arbetslösheten och att stimulera näringslivets utveckling också för den den delen.

Regeringens tappade kontroll på jobben har lett till, självklart också genom försämringarna av A-kassa och sjukförsäkringen, till att antalet människor som behöver försörjningsstöd (socialbidrag) för att få vardagen att gå ihop, har ökat med 30 procent mellan 2008 och 2010.

Det misslyckandet är självklart orsaken till och leder till att tillväxten än en gång skrivs ner av regeringen. Alltså sämre tillväxt än vad som tidigare förväntats. Dessutom har underskottet i de offentliga finanserna har försämrats från ett överskott på 70 miljarder till ett lika stort underskott.

Så sent som häromdagen så sa Anders Borg att politiken handlade om avvägningar. De ökad klyftorna är medvetna - det är bara att jämföra med våra länder omkring oss.

Idén från den borgerliga regeringen är att ökade klyftor ger jobb. Det är ett val, en prioritering, en idé som nu med full kraft visar sig att den inte fungerar. Det är ett val mellan jobb eller ökade klyftor.

Kritiken är i övrigt massiv och konkret mot regeringens vårproposition och dess avsaknad av konkreta åtgärder mot den historiskt höga arbetslösheten.

Den borgerliga regeringen står naken när det gäller näringslivs och jobbsatsningar. Johans reflektion tycker jag gör det mycket tydligt.
"För tillfället så lyssnar jag med viss förundran på riksdagsdebatten. Alliansregeringen väljer i debatten att fokusera vid de 3 000 jobb som RUT-avdraget sägs ha skapat. För precis fyra år sedan handlade debatten om 1 500 000 i utanförskap. Det synes som såväl fokus som ambitionsnivåer har genomgått en radikal förändring sedan dess."

Sverige behöver en politik för jobb - inte ökade klyftor är Thomas Östros kommentar.

Katarina konstaterar att regeringens vägval är en dyster dikeskörning.

De enda som inte håller med är Alliansens företrädare som likt tomma tunnar skramlar runt - när det nu i vårpropositionen var så tunt!

... och för övrigt framstår Centern alltmer som stora förlorare i spelet om kärnkraften.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

Inga kommentarer: