fredag 30 april 2010

Vad vill Centern egentligen och varför?

Centern ligger och svajar kring 4 procents gränsen. Då är det kanske inte så konstigt att Maud Olofsson mörkar Centerns egna förslag. Allt för att vara i opposition...! Vilket jag tror att en och annan gärna hjälper till med den 19 september. Detta skrev jag om igår och i en insändare som publicerades idag, som var ett svar till en av Centerns ovetande valarbetare.

Lite småroligt blir det när en centerkandidat i länet - Per Åsling föreslår en höjning av bensinskatten som är dubbelt så stor än vad det RödGrönas mer modesta förslag är och en annan riksdagskandidat Hanna Wagenius (C) menar att de RödGrönas förslag innebär en bensin-chock.

Desperationen lyser igenom.

Peter Högberg menar att det är "stureplanscentern" som inte behöver någon bensin. Han undrar vad Ankersjö säger om detta. Det kan jag också undra. Jag kan också fundera över hur Raymond tänker?

Alliansfritt undrar varför Centern har en arbetsgrupp som vill ödelägga landsbygden?

Om Centern är just nu undringarna många.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

2 kommentarer:

perankersjo sa...

Hej, det här var verkligen ett desperat och skruvat försök till motspinn.

Det Centerpartiet har sagt är att CO2-skatten får höjas om det behövs för att nå klimatmålen. Det ska i så fall ske samtidigt som man kompenserar genom att sänka andra skatter och höjer exempelvis reseavdraget. Men framför allt sänker andra skatter (vilket samma arbetsgrupp tog fram en rad förslag om).

Det finns mao en tanke med skatteväxling, något som såväl de rödgröna som de gröna har övergett nu när ni bara vill höja alla skatter.

Mvh Per

Stefan Wikén sa...

Motspinn är det så det kallas? De RödGröna förslagen är redovisade. Men vad tänker ni göra och vad står ni för. Ledsen om det är svårt att hänga med men det är lite väl stor rörelse i Centerpartiet. Så vad gäller:

Vill Centerpartiet i dagsläget höja koldioxidskatten med 39 öre fram till 2014?
* Är beslut som förtroenderådet tar inte politiska ståndpunkter?
* Kommer förtroenderådet att föreslå något annat till den kommande partistämman?