måndag 12 april 2010

Nej, det är inte bara du som känner dig spyfärdig!

Eva-Lena har skrivit om Moderaternas ytterligare försök att presentera sin djupt orättfärdiga politik med Socialdemokratiska ord och uttryck.

Ytterst ut handlar det om att högern vet att deras politik och idéer inte vinner val om de inte kamoufleras i en Socialdemokratisk dräkt.

Självklart blir inte politiken bättre för det när det försöker sig på att uttrycka som det socialdemokratiska budskapet.

S-Buzz konstaterar att när Moderaterna i sin nya kampanj säger "I ett rättvist Sverige lämnas ingen utanför" så klingar det lite falskt när den rikaste procenten fått lika mycket som de 25 procent som har lägst inkomst.

Andra om detta är t ex: Röda Berget skriver om det nya fattig Sverige som tydligt visar vilka som lämnas utanför i det moderatstyrda Sverige. Thomas skriver också om de ökade klyftorna och högerns retorik. Svensson skriver om att de fattiga blir fattigare - inte minst ensamstående med barn. Det är många som har bloggat om de ökade klyftorna bara de senaste dagarna.

Själv skrev jag senaste igår om att bygga framtiden tillsammans eller att öka klyftorna.

Kalle Olsson skrev idag "Nej det går inte bra för Sverige". Då får högern säga vad den vill.

Samtidigt är det kanske inte så konstigt att desperationen är stor i högergänget när förtroendet faller för den borgerliga regeringen som bara tappar i förtroende nu senast i t ex jobbfrågan. Något som Peter särskilt tagit upp. Johan förklarar arbetslinjen och hur man dukar ett bord, d v s varför regeringens politik inte fungerar när de bara stimulera utbudet.

Samtidigt blir deras propaganda trick näst intill fånigt. För om vi gör en snabb resumé av hur 105 år med moderat rättvisepolitik ser ut så blir det tydligt för de flesta att det är bara tomma ord. Högerns idé då som nu är att klyftorna ska öka:

Nej, Eva-Lena det är inte bara du som känner dig spyfärdig!

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

Inga kommentarer: