tisdag 27 april 2010

Visst spelar pengarna roll för en kommun som Krokom!

Det är välbehövliga välfärdsinvesteringar som ligger i de RödGrönas förslag.

För Krokoms kommun är det ytterligare 10 miljoner kronor och 37 miljoner till Jämtlands läns landsting. Katarina har skrivit vad det handlar om i Östersunds kommun.

För Krokoms kommun är det viktiga kronor.

Inte minst efter minskningen av 25000 händer i omsorgen om de äldre, i klassrummen och förskolorna - inom välfärden - som skett under den här regeringen. I vår kommun har det inneburit att den borgerliga majoriteten gjort besparingar på några 100 000 genom nedläggning av två byskolor.

Självklart handlar det inte alltid om pengar. Men efter kraftiga besparingar

När då regeringen går ut och minskar pengarna till kommunerna med 12 miljarder. Vilket för mitt län innebär sisådär 163 miljoner och nästan 500 jobb. Så slår det hårt i min och de kommuner som finns runt omkring.

Allvarligaste är dock att när Borg minskar pengarna till kommunerna och säger att det beror på den goda ekonomin i konjunkturinstitutetsrapport - Konjunkturläget mars 2010. Så har han läst rapporten som f-n läser bibeln.

Nej, tio miljoner mer till Krokom innebär inte några sötebrödsdagar. Men det kan innebära ytterligare satsningar på förbättrad kvalité i skolan, satsningar för högre kvalité i omsorgen om våra äldre och några framtidssatsningar för jobb.

Helt enkelt investeringar i Krokom Möjligheternas kommun!

Skillnaderna i politiken blir allt tydligare. Investeringar i jobb och välfärd eller sänkta skatter och ökade klyftor.

UPPDATERAD kl 17.08

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots och Politiometern

Inga kommentarer: