onsdag 18 augusti 2010

Dom kallas rasister

Igår kväll såg jag precis som Helen programmet Dom kallas rasister. Helen skriver så bra om programmet hon skriver bl a:
De senaste valrörelserna har oron över SD huserat hos alla etablerade partier. Vårt sätt att hantera det i socialdemokratin har varit enkel. Vi tänker inte, under några som helst omständigheter samarbeta med ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Vi delar inte deras syn på människan. Punkt.

Moderaterna har, tyvärr, inte varit lika tydlig. Det törs man visst inte. Reinfeldt har gjort det till en konstform att inte svara på frågan om de kan tänka sig ett samarbete med SD. Värsta gången, som vi alla minns, var ju när han till och med anklagade journalisterna för att vara tvingade av oss att ställa frågan. Otroligt dumt och oproffessionellt. Eller desperat, om man så vill.
Eva skriver också om programmet.

Men det är kanske så som Krassman skriver att SD hotas av Folkpartiet. Läs också Peter Andersson om att Sabuni inte värdig sin statsrådstitel.

Jag är övertygad om att Sverige behöver en annan färdriktning än vi har idag som gör att de mänskliga värdena, omtanken, medmänskligheten och att människors lika värde blir självklara. De rasistiska, främlingsfientliga, ja alla värderingar som ser ett egenvärde i att dela upp och öka skillnader mellan människor, kan bara pressas tillbaka av att allt fler omfattas av värderingen om alla människors lika värde.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: