tisdag 24 augusti 2010

Sliter pensionärer mindre på kläderna?

Pension är uppskjuten lön. Samtidigt är den betydligt lägre än slutlönen någonstans mellan 55 och 80 procent av den sista lönen.

Jag kan inte förstå och inte heller släppa frågan att Centerns partiledare Maud Olofsson säger att pensionärer ska ha högre skatt därför att de sliter mindre på kläderna.

Det har hoppat många grodor ur munnen på centerns partiledare, men detta måste väl ändå vara den definitiva grodan som placerar centerpartiet långt nedanför riksdagsspärren.

Självklart ska lika inkomster beskattas lika.

Pensionärsorganisationerna har, precis som Peter skriver, arbetat och argumenterat mot att pensionärer ska ha högre skatt. Något som vi socialdemokrater under perioden föreslagit i våra budget förslag och vi lovar att under kommande mandatperioden rätta till denna orättvisa.

Johan Mitt i Steget hade häromdagen en postning om Alliansen sk arbetslinje och vad den egentligen innebär. Han är som vanligt både välformulerad och pricksäker i sin analys.

Peter Högberg skriver att det inte känns ärligt att nu i valspurten ändra sig, utan att det handlar om kosmetika, inte en ändrad inställning.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: