fredag 20 augusti 2010

Nya medlemmar, välfärd och vägval!

Arbetsplatsbesök, torgaktiviteter utanför ICA och grillning på kvällen. Det blev nio medlemmar. Många bra samtal. Många intresserade av Socialdemokratisk politik. Många som vill sätta på sig sociaMånga synpunkter och framför allt många som tycker att fyra år är fyra år för mycket med en borgerlig regering. Det är sammanfattningen på en bra dag i Föllinge.

Tre centerpartister dök upp framåt eftermiddagen. Men det var synd om dem, de fick stå där alldeles ensam. Jag kan inte låta bli att känna medkänsla... Ingen ska behöva lämnas ensam att möta livets motgångar... Å andra sidan var det medlemmar i det parti som har en partiledare som motiverar högre skatt för pensionärer med att de sliter mindre på kläderna...

"Att höja kvaliteten i välfärden kostar pengar. Att låta bli kostar mer" skriver Alexandra idag. Det är precis vad vägvalet för Sverige den 19 september handlar om. Det kostar mer att låta bli om jämlikheten och friheten ska omfatta alla. Minskad välfärd, urholkad välfärd i form av personal inom äldreomsorgen som måste springa fortare eller barn som får allt mindre lärartid minskar människors frihet och möjligheter. Skillnaderna mellan människor ökar, cementeras och permanentas. Det strider åtminstone mot mina värderingar.

"Socialdemokraterna" - Ett alternativ som kontrasterar och bär framåt, som Johan skriver idag. Den nuvarande regeringspolitiken går åt ett helt annat håll än mina drömmar om jämlikhet och frihet som bygger på människor som är lika mycket värda och solidariteten oss människor emellan.

Därför är Monas tydliga besked på SvD Brännpunkt att Vård, skola och omsorg går före nya skattesänkingar befriande.

Martin Moberg skriver också om vad valet handlar om. Mikael Abramsson skriver även han om detta. Röda Berget uttrycker som att Välfärd eller klyftor - det är valet. Välfärd eller skattesänkningar, Martin igen.

Ett Hjärta Rött skriver om ett exempel som är väl värt att följa.

Alliansfritt konstaterar att Centern vill bygga sämre bostäder, men ingen kan väl vara förvånad över detta?

Katarina om att Socialdemokraterna är största parti, men även om att splittringen stressar Reinfeldt. Martin skriver också om opinionen och det mycket jämna läget.

Den produktive Martin har också skrivit om att vi Socialdemokrater vill ha ordning och reda på arbetsmarknade. Han går därför igenom vårt 10 punktsprogram för detta.

S-Buzz skriver om SvD selektiva rubrik- och bildsättning - inte direkt någon nyhet, men ändå alltid lika viktigt att konstatera...

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: