fredag 27 augusti 2010

Snömos och tips!

Nya synpunkter och kloka bedömningar förs fram kring de borgerligas sk jobbmanifest. Gårdagens sammanfattning var att manifestet handlar om fortsatta skattesänkningar på bekostnad av jobben och välfärden.

LT:s Svante Säwén beskriver de borgerliga partiernas manifest på ett liknande sätt med orden
"Det öppnar onekligen för de rödgröna att gå den framgångsrika norska vägen inför valet."
Han konstaterar att de rödgröna i Norge vunnit två val på parollen Välfärd före skattesänkningar.

Han skriver det som många bloggar skrev under gårdagen:
"De borgerliga i Sverige kallar sitt valmanifest för ett jobbmanifest, av förståeliga skäl. 100 000 fler är arbetslösa i år jämfört med när de borgerliga tog över. Sysselsättningen har fallit till 64,7 procent av arbetskraften. Andelen har minskat mer än EU-genomsnittet.

De borgerliga jämför nu med juli 2006 för att kunna visa bättre jämförelsetal för sysselsättningen. Men deras politik började ju inte påverka arbetsmarknaden förrän i januari 2007 – och procentuellt är det hur som helst en minskning"
DNs ledare tar upp begreppet "reformambitioner" som Johan Westerholm fortsätter att penetrera idag. Och konstaterar att det är t o m Maud Olofsson har svårt att avgöra vad som är snömos och vad som är löften.

Dagens tips
Marika, på Storstad redovisar vad välfärdens frukt kostar. Något som kan vara bra att ha med sig. Hon skriver så här:
"När människor tror att stora delar av skatterna går till ”onödiga” saker, så ligger det nära till hands att också tycka att skatterna borde sänkas. Det är den bilden de borgerliga partierna gjort allt för att underblåsa. Väldigt få torde tycka att det är roligt att betala skatt i sig. Däremot finns det ett brett stöd bland svenskarna för den skattefinansierade välfärden. Så länge man tror att skatterna används till något bra har de flesta inget större problem med att betala skatt."
Och det är därför Marikas inlägg ska läsas och spridas

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: