söndag 29 augusti 2010

Hur får man ungdomar intresserad av valet?

Hur får man ungdomar intresserad? En mycket viktigt och intressant postning av Tonårsmorsa - Hetrovåp - Humanist. Den handlar om hur intresserar och får man sitt barn att gå och rösta. Jag citerar därför ett långt stycke från inlägget:
Mamma försöker bryta ned politiken i små bitar som går lättare att fatta.

Vilket är viktigast, att du får några hundralappar mer i plånboken eller att du om du vill plugga på högskola kan få dessa hundralappar mer i studiebidrag och har möjlighet att betala en vettig hyra för boende.

Är det viktigare att alla barn sitter tysta i klassrummet eller är det viktigare att alla barn får den hjälp de behöver. Visst kändes det ganska bra när J fick assistent/specialpedagog så han kunde gå kvar i klassen samtidigt som han fick hjälp och ni kunde koncentrera er bättre på lektionerna.

Ska ungdomar vara förpassade till att hänga vid tunnelbanan eller ska vi satsa på ungdomsgårdar och ungdomsidrott.

Visst vill du kunna flytta hemifrån! Mamma har tyvärr inga miljoner i bakfickan att betala en egen lya för så det är politik som bestämmer om det ska bli fler hyresrätter.
Annat som är läsvärt:
Mats Engström skriver om Folkpartiets Irak bluff. Peter Högberg gör den ganska självklara analysen att Folkpartiet är ett parti till höger...

Johan Westerhom skriver om Om socialliberalism, människooffer och några frågor som söker svar, han för ett hårt enmanskrig där han ställer de socialliberala idéerna mot den faktiska politik som de partierna som kallar sig socialaliberala för.

Roger Jönsson skriver om de RödGrönas satsning på äldre. Vilket också Marin Moberg skriver om. Martin Moberg skriver också om en alltmer desperat höger. Anders skriver om det viktigaste moderata bekännandet - ever.

Möt SIFO-siffrorna med väljarsamtal in i kaklet, skriver Peter Andersson. Och det är väl bara att hålla med.

Imorgon kommer Mona Sahlin, Sveriges nästa statsminister till Jämtlands län, Östersund och Åre. Therese och Mikael skriver om detta. De kommer tillsammans med Katarina att följa hela Monas Sahlins besök i Jämtlands län. Så följ dem imorgon.

SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

Inga kommentarer: