lördag 28 augusti 2010

Reinfeldt ljuger...

... i bäst fall har han bara fel

Fredrik Reinfeldt påstod i SR:s partiledarduellen mot Mona Sahlin att lärartätheten har ökat sedan med den borgerliga regeringen. Detta stämmer inte.

Lärartätheten har sjunkit enligt skolverket. Det har blivit färre lärare vilket beror på att regeringen sätter skattesänkningar framför lärare i skolan, hemtjänstpersonal, förskolelärare och undersköterskor.

Ett annat perspektiv är less på lögnerna och det är hon självklart inte ensam om. Läs mer hos Alliansfritt,

Peter Anderson skrev också om debatten igår. Han konstaterar att Mona och vi socialdemokrater talar om jobb och hur vi ska förbättra och utveckla Sverige, medan Reinfeldt och de borgerliga talar sänkta skatter:
Mona Sahlin talar om resurser för att kunna satsa på Sverige, investera och att använda politiken som verktyg för att skapa jobb. Inte minst genom fler utbildningsplatser och att ge människor fler chanser i livet. Hon framhöll också det som nästan känns bortglömt i Reinfeldts Sverige: Små klyftor mellan människor driver på, driver framåt och ger tillväxt och utveckling. En viktig förklaring till att Sverige som nation med förhållandevis få invånare har varit och är ett framgångsrikt land.
SSUs deltagande i valrörelsen lokalt är fantastiskt bra. Deras nationella följer jag genom deras ordförande Jytte Gutelands blogg. Hon skriver:
"SSU får fortfarande inga svar på varför Alliansen fortsätter med samma skattesänkningar och försämringar av tryggheten, när det inte givit nya jobb utan tvärtom förvärrat jobbkrisen i Sverige."
Och ökar klyftorna ska sägas. Precis som S-Buzz säger
"De vill gärna göra gällande att de med normala inkomster tjänar mest på de miljardskattesänkningar som ska ske om de borgerliga får förnyat förtroende."
Men bilder säger mer än ord Källan för diagrammet nedan är slide 42 i Anders Borgs OH-presentation
"Den rikaste procenten i Sverige har fått lika mycket sänkt skatt som de 25% i Sverige med lägst inkomst har fått tillsammans. Det finns ingen anledning att tro att något annat kommer ske om de får förnyat förtroende den 19 september."


SW

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Titta gärna på intressanta bloggar genom NetRoots, S-BUZZ, RödGröna bloggen och Politiometern

2 kommentarer:

Håkssonan sa...

Du ljuger som alla andra socialdemokrater utan politik.
Lärartäthet är lika med antalet lärare per elev. Om antalet elever sjunker, så sjunker antalet lärare också. Däremot ökar lärartätheten.
Svagt av Dif att inte reda ut detta

Stefan Wikén sa...

Tja, jag utgår bara från vad skolverket säger. Att antalet lärare per 100 elever har minskat.

Kolla gärna skolverket: http://www.skolverket.se/sb/d/2784/a/19772

Men det börjar bli rätt vanligt att högern försöker dölja verkligheten med högt tonläge och rena lögner. Däremot blir det inte mer sant för det.