onsdag 17 februari 2010

100 miljoner satsas på fosilabränslen!

Vattenfall satsar 100 miljoner kronor på kol och gas, samtidigt som bolaget halverar investeringarna i vindkraft. Det framgår av bolagets femårsplan. Något som Mats Engström och Di.se skriver om. Trots massiv kritik från miljöhåll. Frågan är hur Maud Olofsson och centerpartisterna ska förklara bort detta? Eller som Mats Engström skrev:
"Maud Olofsson framstår ännu mer som en förlorare. Centerpartiet öppnar dörren för ny kärnkraft. Vattenfall investerar i uran, kol och fossilgas. Vindkraften försenas."

SW

Läs även andra bloggares intressantaåsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

17800 MW vindkraft i spanien har medfört 85000 förlorade jobb enligt rapporten ”Study of the effects on employment of public aid to renewable energy sources”, G Alvarez, R M Jara, J R R Julian. (Googles). I Spanien har man bundit över 50 miljarder EUR i detta och har stora svårigheter att dra sig ur. Kung Juan Carlos har gått ut och krävt politiskt samarbete med oppositionen för att komma ur situationen.

Stefan Wikén sa...

Anonyma kommentarer är också kommentarer. Det är också tydligt om man tittar på den studie som det hänvisas till att det är en partsinlaga.