torsdag 18 februari 2010

Överlägsen debattseger för de unga mot landstingsledamöterna!

Traditionen bjuder att landstingsfullmäktige ledamöterna har en gemensam debatt med ungdomstinget i en motion. Denna gång så är även våra besökare från Tröndelag inbjudna att delta.

Den motion till 2010 års ungdomsting i Jämtlands län som gemensamt debatterades handlade om Rättvis vård.
- Landstinget har kapitulerat inför den borgerliga regeringens politik, säger Amanda Werin, som är författaren av motionen och som går på Wargentinskolan.
- Vård är inget man experimenterar med, sa Amanda i ett av sina inlägg.

Det hon tar upp och säger är viktigt. Resurserna blir inte större bara för att det finns fler hälsocentraler att välja mellan. Och jag kan bara hålla med.

Motionens yrkande, förslag, är att beslutet om vårdval rivas upp. Även om en majoriteten i Jämtlands läns landsting tycker att detta inte är bra, så har den borgerliga riksdagsmajoriteten genom lag tvingat fram detta i Jämtlands län.

Alla ungdomar som gjorde inlägg var duktiga och träffsäkra i sina argument, påståenden och frågor. Det behövdes femton landstingspolitiker för att matcha Amanda, Isa, Mathias, Gabriella, Elin, Frida, Linn, David och Ronjas inlägg. Med andra ord överlägsen seger för de unga.

Motionen lyder
Det står nu klart att Jämtlands läns landsting ska införa vårdvalet. En utav de viktigaste principerna för många med mig är att det är behovet som ska styra vilken vård man ska få och inte efterfrågan. Landstinget har kapitulerat inför den borgliga regeringens politik. Många unga vill faktiskt ha en likvärdig vård i hela vårt län, och en god offentlig service i övrigt. Det är viktigt att landstinget bidrar på alla sätt och vis till att utveckla den glesbygdsnära service vi ändå har. Vården kommer att bli vinststyrd och vem som helst fattar att det inte


Om ungdomstinget i gammedia
ÖP
LT
Landstingets hemsida

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Victor Svedberg sa...

Fan vad bra! Hejja Amanda!

Anonym sa...

Vad roligt att läsa att Amanda är i farten! Hon är ju uppvuxen i Hackås och jag har alltid gillat henne - hälsa henne o du träffar henne igen!

Stefan Wikén sa...

@ Anonymous Jag ska självklart hälsa... men från vem?

Anonym sa...

Från den mycket mystiska therese k zetterman...

Stefan Wikén sa...

Anade det...
... men det det är inte samma sak som att veta :-)