tisdag 9 februari 2010

Några morgonfunderingar kring en orättfärdig politik

De borgerliga partierna gick till val på att minska arbetslösheten, fler jobb, minskat utanförskap. De gick också till val på att sjukfrånvaron var hög. Det gick till val på sänkta skatter.

Arbetslösheten har inte minskat åtminstone stämmer inte de uppgifter som Reinfeldt använder. Här finns en rapport som reder ut siffrorna.
Det har gått så långt att medier ifrågasätter sig själv om de klarar av att granska politikernas lögner. Nu ljuger faktiskt inte alla politiker men att inte klara granskningen försätter medborgarna i ett stort dilemma.

Utanförskapet har inte minskat. Istället tar de borgerliga bort vad de sa i förra valrörelsen och försöker ändra siffrorna i efterhand. I verkligheten är det fler som fastnar i utanförskap.

Den sista puzzelbiten var att hävda att hävda att vi svenskar var mer sjuka än andra. Underförstått, här fuskas det onöda. Även det påståendet har visat sig vara en myt. Konsekvenserna blir förödande för både de enskilda och samhällets förmåga att ta vara på viljan till arbete.

Men det har som Ett hjärta rött skriver aldrig handlat om fusk.

Orsaken är att kunna sänka skatten för de som jobbar. Vilket i praktiken innebär att pensionärer idag betalar högre skatt än den som jobbar. Vilket inte är så vanligt i vår omvärld.

Skattesänkarpolitiken mest till de som tjänar mest har tillsammans med den i övrigt förda politiken ökat klyftorna. Det är utan tvekan så att ökade klyftor är ett mål och medel för den förda politiken.

Frågan är om tillräckligt många tycker att konsekvenserna av denna politik inte är acceptabel eller inte den 19 september. Svaret borde vara Ja. Men det är som vanligt, inget är givet och alla som vill vara med att förändra politiken är välkommen.

SW

Läs även andra bloggares
intressanta åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: