tisdag 2 februari 2010

Lögnen som strategi II... eller?

I efter dyningarna av superveckan och alla debatter så kan jag inte låta bli att reflektera över den borgerliga retoriken. Det spelar inte så stor roll vad som diskuteras. De borgerliga företrädarnas argumentationslinjer sammanafattas på en kort och koncist sätt av Stig-Björn Ljungren.
1) socialdemokraterna har ingen politik
2) socialdemokraterna har samma politik som vi, men mörkar
3) socialdemokraterna rår för allt elände
4) socialdemokraternas politik kommer att göra det värre


Det finns också en femte linje som
Alliansfritt skrev om i beskrivande inlägg i början av december - 5) prat om något annat - även om det inte finns något fakta som styrker påståendet. Exemplet handlar om sjukförsäkringen.

Frågan är ändå om det också finns en sista argumentationslinje 6) Ljug.

Jag ska erkänna att jag vill egentligen inte tro det och tycker att Scaber Nestor har en försonlig och förklarande ton som jag gärna vill ansluta mig till. Men samtidigt har jag själv skrivit om hur lögnen verkar vara en strategi för regeringen. Många har skrivit om Reinfeldts gigantiska fel när gäller att 100 000 fler har fått jobb. Det var en Netroots bloggare som först upptäckte detta under debatten vilket S-Buzz påpekar i ett inlägg. Alliansfritt har också skrivit om detta och självklart många, många,många många fler bl a Mats Knutsson som måste ses som trovärdig.

UPPDATERING (22.47)
Jag kan bara inte låta bli att konstatera att Alliansfritt senaste postning stärker hela ovanstående inlägg.

Med Rubriken - Försenade tåg socialdemokraternas fel
konstaterar Alliansfritt att Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) går och skyller tågförseningarna som uppstått på grund av snö och is på socialdemokraterna.
Alliansen, däremot, har redan identifierat och löst problemet, för tre år sedan, när de tog över makten i Sverige. Problemet är alltså uppklarat - det är bara att det inte märks än. När det kommer märkas kan inte Torstensson säga. Men man behöver alltså inte göra några förbättringar - utan kan fortsätta att driva sin tydligt ansvarstagande politik.SW

Läs även andra bloggares , åsikter om , , , ,

intressanta

3 kommentarer:

walden sa...

Ville bara upplysa dig om att Reinfeldts uttalande inte alls var lögn.

http://erixon.com/blogg/2010/02/reinfeldt-hade-visst-ratt-100000-fler-sysselsatta/

Lev väl.

Stefan Wikén sa...

Tja, vad jag förstår så har de flesta seriösa bedömare menat att Reinfelds siffra är felaktig. Jag hoppas verkligen inte att det är lögn. Men när jag läser alla bloggar som försöker reda ut hur detta skulle kunna vara rätt, så är det snarare så att det känns som, strategin är att inte se arbetslösheten och det ökade utanförskapet som ett problem.

Jag behöver inte upprepa källorna i blogginlägget, men Alliansfritt har tittat på påståendet som finns föregående kommentar länk. http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/02/februari-2-2010-hur-dalig-koll-har-man.html

Stefan Wikén sa...

Läs gärna också Peter Andersson i ämnet Rätt eller fel - regeringen når inte upp till sitt löfte