fredag 19 februari 2010

Stäng inte politiken ute från våra skolor!

Efter tre dagar landstingsfullmäktige varav två har skett parallellt med Ungdomstinget så känns Peter Anderssons inlägg Öppna skoldörrarna för demokratin som både viktigt och angeläget.

Han beskriver hur skolorna stänger ute partierna och hänvisar till bl a SvD. Problemet togs också upp igår av SSU:s ordförande Jytte Guteland.

Jag tycker det blir mycket konstigt att å ena sidan så upprepas mantrat att våra ungdomar är politiskt ointresserade å andra sidan ger vid dem inte möjligheter att engagera sig politiskt. Ger möjligheter att komma i kontakt med de politiska partierna och ungdomsförbunden.

Min slutsats efter att ha följt vårt Undomsting i två dagar är att det finns ett intresse och det finns engagemang som vi kan välja att utestänga eller ta tillvara. Därför är det nödvändigt att skolorna släpper in samhällslivet inte minst de politiska partierna och deras ungdomsförbund.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

doublecorona sa...

OM inte SD får komma in på skolor, då ska heller inte Vänsterpartiet få komma in. Deras ideologi är kommunismen, som i Sovjet dödade drygt 50 miljoner människor totalt sett, Kina drygt 70 miljoner, Nordkorea nästan 1 miljon, Kambodja 2 miljoner, osv, osv. Inte heller Sossarna ska få gå ut på skolor: under 30 talet ansåg Per Albin Hansson att Hitler och Mussolini var "goda förebilder för sina folk" - och han berömde Mussolini för att han omstöpt det italienska samhället, Mussolini å sin sida kallade Sossarnas Sverige för "ett folk av mänsklig granit". Skolorna bör även förbjuda samtliga religiösa samfund, men i synnerhet islam/muslimer, då dessa stenar homosexuella till döds.

Stefan Wikén sa...

Kommentaren från doublecorona låter lite som mina barn, får inte jag så ska inte han få...

Intressant jämförelse och argumentering att eftersom kommunisterna var stygga och begick övergrepp mot mänskligheten, då ska vår tids odemokratiska och rasistiska krafter få samma rättigheter som Sveriges demokratiska partier.

Självklart är påståendena kring Socialdemokraterna och Per Albin Hansson rent trams, i annat fall har källhänvisning avgivits.

Det som förenar odemokratiska krafter på både vänster och högerkanten är att de alltid utmålat Socialdemokratin som dess främsta fiende.

http://leifmettavainio.wordpress.com/ sa...

Ungdoms förbundens verksamhet på skolorna är en del av demokratin.