måndag 8 februari 2010

Hur mycket tål Centerpartiet?

Jag är uppväxt i Jämtlands län. I hela mitt liv så har politiken i länet dominerats av Socialdemokraterna och Centerpartiet. Dessa partier har dessutom arbetat konstruktivt för länets och/eller kommunens bästa. Överenskommelser, handslag och samförstånd har präglat den praktiska politiken i kommuner och länet.

På många sätt känner jag inte igen Centerpartiet idag. Tvärtom känns det mycket långt ifrån det Centerparti jag i min politiska ungdom mötte.

En fråga som ständigt återkommer till mig igen och igen är därför hur mycket tål Centerpartiet egentligen?

Den fd fd centerpartistisk arbetsmarknadsminister Börje Hörnlund skriver att Reinfeldt behandlar de sjuka omänskligt

Mats Engström har skrivit många inlägg som resonerar kring vad som händer med Centerpartiet efter Maud Olofsson med många intressanta funderingar bl a vad som händer när effekterna av avregleringar som Vårdval Sverige märks fullt ut i glesbygden:
"I riksdagen är Maud Olofsson ledare för det tredje största partiet. Så ser det inte ut i opinionsmätningarna. Efter ett förlustval för partiet blir det svårare att hålla ihop om energipolitik, avregleringar, och ekonomisk politik. Dessutom kommer nya krav från alliansens övrigt partier om euromedlemskap, Nato och minskade skatteutjämning."

Mats har också bl a skrivit Maud borde byta jobb och Carlgren har ingen strategi. Maud tog inte chansen att förnya sin laguppställning
Maud Olofsson borde byta jobb

Det är också intressant att Maud Olofsson själv får svara på frågan om statsministern har förtroende för henne som näringsminister. Patrik Björck (S) ställde en interpellation i riksdagen till Fredrik Reinfeldt om hans förtroende för Maud Olofsson den 25 november. Tydligen var detta svårt att besvara. Dessutom låter
Reinfeldt, Maud Olofsson att själv besvara frågan om Reinfeldt har förtroende för henne! I morgon den 9 februari kommer svaret.

Det går att säga väldigt mycket om dagens Centerparti.

Maud Olofsson hade en hektiska höst!

... och våren verkar inte blir något bättre.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: