torsdag 18 februari 2010

Det är tron och viljan till att förändra som skiljer!

Sitter på landstingsfullmäktige. Det är tredjedagen. Det mest intressanta och spännande med dessa sammanträden är de små samtalen som ger både viktiga informationer och små tankar. De små samtalen är denna gång dessutom både spänstigare och mer lustfyllda eftersom mötet sker parallellt med landstingets Ungdomsting.
Detta berörde jag i ett mer personligt blogginlägg igår.

Diskussionerna i ungdomstinget speglar, precis som i landstingsfullmäktige och i övriga samhället, en av de grundläggande politiska skillnaderna - Viljan och tilltron till att kunna förändra. Det finns bland många ungdomar en radikalådra som ser att en annan värld och en annan framtid är möjlig. De ser också möjligheterna och har en vilja till att förändra.

Det är dessutom något som idag Claes Krantz bloggat om nu på morgonen Viljan att förändra Sverige grunden till en rödgrön valseger. Något som Claes menar är ett viktigt skäl varför de RödGröna vinner valet 19 september.

Det är den viljan hos ungdomstinget som jag blir mycket inspirerad av. Mötet med den obönhörliga idén som många unga står för att världen är förändrings bar och att framtiden går att göra till sin är uppfriskande. En lisa för själen.

Ett annat Sverige är möjligt. Ett möjligheternas Sverige.

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: