tisdag 23 februari 2010

Mediahögern - censurerar 97-åriga damers kritik!

Jag har i över 30 år skrivit insändare och debattartiklar. Därutöver har jag fått göra många intervjuer, ordnat pressträffar, skrivit otaliga pressmeddelanden och haft många personliga diskussioner med journalister, ledarskribenter och pressekreterare.

Jag har dock ALDRIG hört talas om en insändar-/debattredaktör som går i polemik med någon som vill publicera en insändare. Dessutom med en politisk argumentation.

Hela denna fantastiskt absurda historia kan du läsa hos Eva. Den handlar om Bohuslänningen som vägrar ta in insändaren nedan från en 97 årig dam med motiveringen att pensionärsskatten inte är någon skatt.

Tidningen uppger sig vara oberoende liberal. Har dock aldrig hört talas om att liberalismen gick ut på att censurera åsikter. Men vi blir förståss aldrig för gammal för att lära om.

Nedan är insändaren.


Den som intet har…
Det är väl ändå själva katten
att det kan va så svårt att avskaffa
den orättvisa pensionärsskatten

En vis man som för tusentals år sen
vandrade på jorden, sa redan då
de berömda orden (citat ur minnet):
”Den som mycket har, åt honom skall varda givet
Men den som intet har, från honom skall tagas även det lilla han har”

De bevingade orden flyger ännu över jorden
Och den orättvisa pensionärsskatten sen,
När avskaffas den?

Märtha Hillén


Sprid den! (vilket Märtha Hillén givit sitt godkännande för. Låt inte inskränkta liberalers censur hindra en 97-årigs dams kritik att spridas för vinden!

SW

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Eva Hillén Ahlström sa...

Tack så jättemycket, Stefan, för att du uppmärksammade mitt blogginlägg och hängde på. Jag kommer att skriva ut ditt inlägg och skicka till mamma. Hon kommer naturligtvis att bli glad över det.

/Eva